Hoeveel garantie heb ik op Apple-producten?

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 05:57 PM

Internationaal geldt op Apple producten een beperkte garantie van één jaar. Dankzij de ‘Europese Wet ter Bescherming van de Consument’ is de garantietermijn binnen de Europese Unie uitgebreid tot twee jaar. Let wel: deze wet is enkel van toepassing op particulieren die aankopen doen zonder BTW-nummer.

Particuliere gebruikers
Internationaal is op Apple producten een beperkte garantie van één jaar van toepassing. Dankzij de ‘Europese Wet ter Bescherming van de Consument’ is de garantietermijn binnen de Europese Unie uitgebreid tot twee jaar. Let wel: deze wet is enkel van toepassing op particulieren die aankopen doen zonder BTW-nummer. Door de aankoop van AppleCare kan de garantietermijn (en bijhorende ondersteuning) van een Mac verlengd worden tot drie jaar.

Professionele gebruikers
Professionele gebruikers zijn gebruikers zoals bedrijven, verenigingen, overheidsinstellingen en educatieve instellingen. Voor professionele aankopen geldt een garantietermijn van één jaar. Door de aankoop van AppleCare kan de garantietermijn van een Mac (en bijhorende ondersteuning) ook voor professionele gebruikers  verlengd worden tot drie jaar (voor de iPad tot twee jaar).

Wanneer vervalt de garantie?
De garantie voor particuliere en professionele gebruikers, vervalt wanneer:
- Je Apple product meer dan twee jaar oud is — voor particuliere gebruikers.
- Je Apple product meer dan een jaar oud is — voor professionele gebruikers.
- Je Apple product een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen.
- We kunnen je product mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie.

Garantie op batterijen
Voor batterijen en andere verbruiksgoederen zal eerst een diagnostische test worden uitgevoerd om te controleren of het probleem het gevolg is van normale slijtage, of van een defect. Normale slijtage wordt niet gedekt door de garantie. Met AppleCare geniet je van 3 jaar garantie op defecten van de batterij en tot 80% van de capaciteit bij slijtage.

Garantie op herstellingen
Alle herstellingen die door Lab9 uitgevoerd worden, zijn gedekt door een onderdelengarantie van 90 dagen of door de rest van de lopende garantie van het toestel, afhankelijk van welke langer is. Bij een omruiling valt het omgeruilde toestel onder de garantietermijn van het oorspronkelijk aangekochte toestel, plus maximum 90 dagen. Dit is een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.