Hoe verloopt de herstelprocedure bij Lab9?

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 05:49 PM

Wanneer je je Apple-toestel binnenbrengt voor een herstelling, wordt er eerst goed naar je geluisterd om alvast zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Daarna wordt er een servicebon opgemaakt. Hierop wordt het probleem omschreven, over welk toestel het gaat, eventuele zichtbare schade en je contactgegevens.

Daarna komt het apparaat bij onze certified technicians terecht, die er mee aan de slag gaan volgens het ‘First in, first out’ principe.

Hieronder vind je een aantal handige tips, die de herstelprocedure eventueel kunnen versnellen:

iPhone inleveren
Een paar stappen om te volgen:
- Maak een reservekopie van je iPhone. Je hebt de reservekopie nodig om je data terug te plaatsen indien we je iPhone opnieuw moeten instellen of vervangen.
- Zorg dat je je Apple ID en wachtwoord weet.
- Schakel de 'Find My' functie uit.
- Verwijder de SIM-kaart uit het toestel.
- Het is niet nodig kabels, opladers en andere accessoires mee te brengen.

Wachtwoord, Apple ID en 'Find my'
Voor de meeste herstellingen hebben we je gebruikerswachtwoord nodig. Soms wordt ook je Apple ID gevraagd. Wij gebruiken deze enkel in het kader van de herstelling en houden deze informatie niet bij. Tenslotte moet de ‘Find my’ functie uitgeschakeld zijn, anders kan geen herstelling uitgevoerd worden.

Herstelling binnen garantie
Als je toestel nog in garantie is, worden de noodzakelijke herstellingen dadelijk uitgevoerd, zonder bestekkosten. Je krijgt een seintje van zodra de herstelling afgerond werd.

Herstelling buiten garantie
Als je toestel niet langer in garantie is, maken we eerst een gedetailleerd bestek op. Hier wordt een bedrag van € 30 voor aangerekend. Indien je akkoord gaat met het bestek, wordt dit bedrag in mindering gebracht van de totale herstelkost. Ook als je de herstelling niet laat uitvoeren, maar je koopt bij Lab9 dadelijk een nieuw toestel, dan wordt de bestekkost in mindering gebracht van je aankoop. Op het bestek vermelden we de kosten van de onderdelen en werkuren die noodzakelijk zijn voor de herstelling. De herstelling wordt pas uitgevoerd nadat je hebt aangegeven akkoord te gaan met het bestek.