Meer weten over de batterijconditie van je iPhone

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 05:56 PM

Sinds iOS 11.3 kun je meer informatie ontdekken over je batterij. Je kunt de conditie van je batterij, de maximumcapaciteit en piekprestaties nakijken.

De conditie van je batterij
Vanaf de iPhone 6 met iOS 11.3 krijg je meer inzicht in je energieverbruik alsook de kwaliteit van je batterij. Hierdoor kun je zelf nakijken waarom je iPhone misschien sneller moet opgeladen worden of waarom deze net iets trager werkt. Ga naar "Instellingen > Batterij > Batterijconditie" om dit te ontdekken.

Wanneer de conditie van je batterij aanzienlijk is verslechterd, geeft je iPhone dit aan. Lab9 kan de batterij van je iPhone vervangen. Meer info vind je hier.

De maximumcapaciteit van je iPhone batterij
De batterij in je iPhone is ontworpen om 80% van de oorspronkelijke capaciteit te behouden bij 500 volledige oplaadcycli. Eén laadcyclus doorloop je als je batterij 100% van zijn capaciteit heeft verbruikt, ongeacht het aantal keer dat je je iPhone tussendoor weer hebt opgeladen. Het kan dus best een paar dagen duren voordat je batterij een volledige laadcyclus heeft doorlopen.

Piekprestaties
Bij een batterij die in goede conditie is, zijn deze prestaties "normaal" en worden er geen energiebeheerfuncties toegepast. Wanneer deze energiebeheerfuncties wel worden toegepast, meldt je iPhone dit hier. Deze energiebeheerfuncties kunnen invloed hebben op de prestaties van je iPhone. Je krijgt daarom ook een optie om die uit te schakelen. Schakel je deze uit, dan kan je iPhone echter onverwacht uitvallen.

Belangrijke batterij-informatie
Wanneer de batterij in je iPhone een niet-origineel Apple onderdeel is, kan je iPhone bovenstaande gegevens niet uitlezen. Wil je de batterij alsnog vervangen naar een origineel onderdeel, aarzel niet om een afspraak te maken bij Lab9.