Er is schade aan mijn iPhone (een kras, een deuk, een gebarsten scherm of achterkant, waterschade, …). Wat nu?

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 05:56 PM

Glasbreuk kunnen we bijna altijd repareren. De kost hiervan hangt af van het iPhone-model en mogelijke aanvullende schade. Schade die is veroorzaakt door een ongeval of verkeerd gebruik, valt nooit onder de garantie. We voeren een diagnostische test uit om te kijken of er nog andere reparaties aan de iPhone nodig zijn. Als deze nodig zijn, brengen we je daarvan op de hoogte.

Cosmetische schade
Uiterlijke sporen van slijtage die ontstaan door normaal gebruik worden niet door de garantie gedekt. Dergelijke schade betekent echter niet dat je andere defecten niet onder garantie kan laten repareren, indien die niet rechtstreeks gelinkt zijn aan de cosmetische schade.

Vloeistofschade
Alle iPhones bevatten indicatoren die aantonen of ze in aanraking geweest zijn met een vloeistof. In dat geval zal de aanspraak op de garantie door Apple geweigerd worden.

Accidentele / uitwendige schade
In het geval dat er uitwendige schade wordt vastgesteld, vervalt de garantie op het toestel. Het is niet zo dat er een oorzakelijk verband hoeft te zijn tussen de uiterlijke schade en de problemen die met het toestel ervaren worden. Het feit dat er zichtbare schade is, is vaak de oorzaak van het vervallen van de garantie.

Als je iPhone beschadigd is en bijvoorbeeld een gebroken scherm heeft, dat het vervangen van een intern onderdeel (bijvoorbeeld een batterij) verhindert, moet dat probleem eerst worden opgelost vooraleer het onderdeel kan worden vervangen. Hierdoor kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.